Γι’ αυτή τη σελίδα

Σ’ αυτό το ιστολόγιο, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β4 και Β6 του 3ου Λυκείου Δράμας θα ενημερώνονται και θα σχολιάζουν την ύλη του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, η οποία θα καλύπτεται στην τάξη από την καθηγήτρια φιλόλογο Δώρα Ραβανίδου. Επιπρόσθετα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρχονται σε επαφή με τον ευρύτερο κόσμο της λογοτεχνίας. Σημειωτέον, ότι, στον κόσμο και στην εποχή του μεταμοντέρνου σκεπτικισμού, η παρθενογένεση είναι είδος υπό εξαφάνισιν. Αυτό το ιστολόγιο δεν διεκδικεί, όπως είναι αυτονόητο, καμία μοναδικότητα και καμία πρωτοτυπία. Έρχεται, όμως, να προστεθεί στις ποικίλες προσπάθειες συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι, σε πείσμα των δύσκολων καιρών και παρά τη διαχεόμενη καχυποψία για το έργο τους, επιμένουν να προσφέρουν παιδεία και όχι μόνο εκπαίδευση και να δημιουργούν ανθρώπους σκεπτόμενους και όχι απλώς μορφωμένους. Εξάλλου, οι βαθμοί είναι απλώς νούμερα… 

Βασικός γνώμονας της δημιουργίας αυτού του ιστολογίου είναι η σθεναρή μας άποψη ότι η λογοτεχνία -πόσω μάλλον η διδασκαλία της- δεν μπορεί να εξαντλείται ούτε στους τέσσερις τοίχους μίας τάξης ούτε και στις περιορισμένες ώρες του σχολικού προγράμματος. Ζώντας σε μία εποχή όπου τα νέα μέσα, η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν τον πρώτο λόγο, εμείς, ως εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες, έχουμε δύο επιλογές: είτε θα μείνουμε πίσω στις εξελίξεις (ακολουθώντας την πεπατημένη) είτε θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη σωστή εκμετάλλευση όλων των σύγχρονων επιτευγμάτων, πάντοτε προς όφελος της ίδιας της διδασκαλίας, με πρώτους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Όπως και να ‘χει, η εξέλιξη αυτής της προσπάθειας, ως μαθητοκεντρική, επαφίεται στην καλή θέληση για συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών/μαθητριών.

Καλό μας δρόμο,

Δώρα Ραβανίδου

Φιλόλογος

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η vasilis simeonidis λέει:

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και για την τόλμη να δείξεις στον κόσμο κάτι απ’ όσα γίνονται στη σχολική αίθουσα.
    Περισσότερα τα συγχαρητήρια στους μαθητές που εκφράζονται δημόσια.

  2. Ο/Η Κατερίνα Π. λέει:

    Καταρχήν, χαίρομαι για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο blogg είναι γένους θηλυκού!!!
    Τα εγκωμιαστικά σχόλια προέρχονται κυρίως από τους μαθητές σου, οι οποίοι άλλωστε είναι και οι καλύτεροι κριτές μας. Από εμάς έχεις την απόλυτη στήριξη και βοήθεια σε ό,τι χρειαστείς και φυσικά…την αγάπη μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s